Vakondriasztás egyszerűen megoldható.

A vakond kedves állatka sok bosszúságot okoz különösen a füves területeken. Egyszerű lenne a megoldás, a fű telepítése előtt hálót kell leteríteni, amire jöhet a föld. Az erős hálón nem tud a vakond átjutni és elvándorol. Ez a megoldás méreg drága, főképpen akkor, ha a meglévő füves területet fel kell újra felszántani.

 Sajnos a vakond, sok mindenhez hozzászokik és a csoda megoldások csak egy darabig működnek.

 Vakondriasztás egyszerűen

 

 

1.- A megölése a házi kertben nem tilos, sajnos, ha sikerül, akkor valószínűleg nem ad vészjelzéseket, mert másnap folytatódik a túrás, (túrások).

 A képen a gyilkos vakond fogó eszköz, amely megöli a vakondot.

Egyet fogtam vele, de rossz érzésem volt miatta, és nem folytattam a használatát.

 

Vakondriasztás egyszerűen

 

 

2.- módszer: Először szedjük össze kitúrt földet, majd erős vízsugárral alaposan mossuk ki a járatokat. Várjunk fél órát és tegyünk a járatba füstölőt, riasztó bogyókat, petróleumos rongyokat, szalmiákszeszt stb. Tegyünk fölé kevés papírt és temessük be, és szórhatunk rá kis fűmagot. 

 

 

 

 

hanggal riasztó bot

 

3.- módszer az állatka eltanácsolásra:

Sajnos minden módszer rövid ideig működik, mert az állatka megszokja.  

 A vakond-riasztó BOT  egész jó.

Tehát vegyük egy vakond riasztó botot (karót), amely cca. 4000.-forint. Szúrjuk le nyakig, ha ez elegendő, akkor nem kell tovább fáradozni. A leírásban az áll, hogy hanyatt homlok menekülni fog a vakond

(itt lásd a szerző széles mosolyát).

 

Amennyiben nem vagyunk megelégedve az eredménnyel, akkor olvassuk el a folytatást.  

A riasztó bot elemit vegyük ki és egy levitézlett régebbi 12 voltos telefontöltő, (az újabbak csak 6-8 voltot adnak le) vagy más tápegység vezetékét kell forrasztani, a szerkezetnek az elem érintkezőjére. A feszültség lehet több mint az elemek 6 voltja, én 12 voltot alkalmaztam, így szerkezet sokkal hangosabb lett.  A polaritásra is figyelni kell. A műanyag házon flexxel vágjuk ki a vezetékek helyét, amit a menetes kupak feltekerése eltakar és lehet szilóval is tömíteni. Ezután az épületből vezessük ki az alacsony feszültséget, például az ablaknál. A botot akár beáshatjuk a föld alá, a tetejére tegyünk egy lefordított flakont, vagy tömör cserepet, amely alul nincs lyuk.

kapcsolasi rajz e1560677255117

Ha még mindig nem jó az eredmény, akkor tovább kell alkotni.

Könnyen szétszedhető a szerkezet és a  forrasztásokon berregéskor feszültséget mérünk, amelyre vezetéket forrasztunk, amit szintén kivezettünk a botból a kivágott résen keresztül. Akár 20 méteres két eres dupla szigetelt kábellel vezessük ki és a végére zümmert forrasszunk. Figyeljünk a polaritásra. Az élesebb hangú, kihelyezett egy darab zümmer, 150 m2 területet, ahol korábban nagyon sok túrás volt, mentesen tart, több mint egy évig.

A Boton árán kívül nem sok a költség.

Elektronikában jártas alkotó, készíthet külön vezérlő egységet, de barkácsoló szinten ez a BOt vezérlés a legegyszerűbb és szerintem a legolcsóbb is.

A fentieket egyszerűbb volt megalkotni, mint leírni. Minden kötést forrasszunk össze és kellően szigeteljük például zsugorodó hüvellyel.

 Ezek remekül riasztanak, de előbb utóbb ezt is megszokja a vakond, és azután minden kezdődik, előröl.

 A legújabban kitaláltam egy remek módszert:

A vakond ellensége a gólya, aki a lábaival érzi a földben dolgozó vakondot, és a hosszú csőrével, a kellő pillanatban elkapja, és megeszi őkelmét.

Tehát csodafegyver, a gólya kelepelés hangja, amit az internetről letöltöttem és több felvételt összeraktam (gólya hangja ahhoz hasonlít, mint amikor két botot összeütünk) Ezt egy (régi) telefonra feltöltve és nejlon zacskóba téve a járatba helyezzük és egy héten egyszer le kell játszani.

Lehet felvenni valamire és kis hangszórót tenni alkalmanként a járatba. (de, ne szóljon állandóan, mert azt is megszokja)

Vigyázni kell, ne hagyd ott a telefont, mert úgy járhatsz, mint én. Ott felejtettem és amikor jött az eső beázott, kaput lett az öreg teló. 

Ha e-mailt írsz, a reikiwagner@gmail.com címre, a google drive-val elküldöm a kelepelés felvételét. Tekintsd meg az életenergiával foglalkozó oldalt is. A címe

Usui Reiki a testi lelki gyógyulásért

Javasolom a fenti módszerek variálását, és nem fogsz gutaütést kapni a túrások miatt.