Energiával feltöltött víz készítése lehetséges.

Milyen ivóvizet fogyasszunk? Melyik a legjobb az egészségünk szempontjából? Mennyi legyen a napi ivóvíz mennyiség? Ezek a kérdésekre, sok helyen, sokféle magyarázatot olvashatsz. Szeretném sorba venni a válaszokat.

Energiával feltöltött ivóvíz, méregtelenít, kivezeti a toxinokat a szervezetből, javítja az egészségedet. Kiváló lehetőség erre, a legjobb megoldás a REIKI energia. A módját megtanulhatod a Reiki tanfolyam első fokozatán. 

A Reiki energia:

  1. A vizet egészségessé változtatja.
  2. A vízmolekulák káros rezgéseit 7-8 Hertz rezgésűre változtatja.
  3. A szervezetben lévő méreganyagokat feloldja és kivezeti.  
  4. Emésztési bajokon segít
  5. Italok levesek stb. használatával ízesebbek lesznek.
  6. Kertészetben, ha locsolunk vele, jobb lesz a termés.

 

Nézz erről a lehetőségről egy videót

  1. A CSAPVÍZ. Magyarországon ihatónak van minősítve, azonban kevés helyen a legjobb az egészség szempontjából. Kis kivételtől eltekintve sok ásványi anyagot tartalmaznak, és a fertőzések elkerülése miatt. kivétel nélkül klórozva vannak.  
  2. AZ ÁSVÁNYVIZEK. Nagyhatalom vagyunk e tekintetben, ha választunk, akkor mindenképpen a kevés ásványi anyag tartalmú legyen. Nagy hátránya, hogy cipelni kell és a rengeteg, egyenlőre még környezetszennyező palackok. Ez a megoldás a drágább, a lehetőségek közül.
  3. TISZTÍTOTT VÍZ. A csapvizet ajánlatos tisztítani, legalább klórszűrő felszerelésével. Jobb megoldás az ozmózisos víztisztító, amely elérheti a desztillált vízhez közeli minőséget, amit a készülék ásványi anyag visszapótló betéttel tesz kedvezőbbé. Egyszeri nagyobb költséggel jár, és a tisztítás során a legjobb esetben felhasznált víz kétharmada a lefolyóban folyik el. Ennek gazdaságos felhasználására WC öblítésre, ezen a honlapon hamarosan olvashatsz. Mindenképpen rásegítő szivattyús megoldást vegyünk, a legkisebb elfolyó vízveszteség miatt.  Hosszútávon, ez a megoldás olcsóbb, mit a palackos víz és az egészségünk szempontjából a legjobb.

A VÍZFOGYASZTÁSRÓL.iható ivóvíz fontos

A természetgyógyászok a javaslata, hogy naponta igyál meg 2-2.5 liter vizet. Ha még nagyobb természetgyógyász, akkor 3, sőt 3,5 litert. Orvosilag, egy ereje teljében lévő 70 kg-os átlagembernek, normál körülmények között, egy, azaz 1 liter vizet kell naponta meginnia, hogy a szervezet működjön.

A táplálék oxidáció, lassú égés, amikor CO2 széndioxid, amit kilélegzünk és H2O víz, keletkezik, amit a szervezet felhasznál (Például: a 100 gr zsír oxidációja során, 104 gr víz keletkezik). Extrém példa, hogy a szú a fában él, soha nem iszik vizet, azt az oxidációval állítja elő. A kisebb súlyú felnőtt személynek arányosan kevesebb szükséges. Sokan 70 kg-nál nehezebbek, ha ez nagy termetet jelent, arányosan többet kell fogyasztani. Még többen vagyunk túlsúlyosak. A felnőtt emberi szervezet 60-68% vizet tartalmaz, azonban a zsír csak 20%-ot. A kövér ember vízfogyasztásának számítása komplikáltabb. Idős korban a szervezet víztartalma csökken, tehát kevesebb szükséges, de ők sokan sajnos nagyon kevés vizet isznak.

 FOLYADÉK BEVITEL: ivással 1 liter – táplálék és oxidáció – 1,5 liter = 2,5 liter

 KIADÁS: vizelet, széklet 1,5 liter – légzés 0,5 liter – bőr párolgása 0,5 liter = 2,5 liter

 Hangsúlyozom ez az orvosi, élettani megállapítás, amely még akkor született, amikor a táplálékunk, vizünk nem tartalmazott vegyszereket, hormonokat, mérgeket és talán nehézfémeket sem.
Ezek miatt fokozott méregtelenítés szükséges, tehát meg kell növelni a folyadékbevitelt.
Ha a vizelet színe sötét sárga, sok méreganyagot tartalmaz, akkor nagyon kevés a folyadékbevitel. Ha színtelen, akkor kitűnő a méregtelenítés, de a szívet indokolatlanul túlterheltük.
Tehát meg kell találni a középutat, a vizelet legyen kissé halványsárga színű. Be kell számítani a nagy víztartalmú élelmiszereket, Pl. a dinnye metabolikus víztartalma a legkiválóbb folyadékpótlás.
MIKOR IGYUNK VIZET?
Az egész napi mennyiséget el kell osztani. Ha elfelejtettünk inni és gyorsan nagyobb mennyiséget (egyszerre 0,5 litert) iszunk, szintén terhelés, amely után ismét el fogjuk felejteni időben inni.
Ha reggel felébredünk és éjjel nem ittunk, az első dolgunk legyen legalább 2-2,5 dl víz megivása. Ez után helyes lenne fél óra múlva reggelizni. Ez vonatkozik minden étkezésre, mert fél óra alatt a víz felszívódik. Ez azért kívánatos, mert emésztés alatt és után, vízhiány esetén az agy saját ellátásán kívül, leállít minden vízforgalmat, hogy az emésztés és hasnyálmirigy bikarbonát termelése biztosított legyen. Ez életfontosságú, mert a patkóbélben lévő savas állapotú táplálékot a hasnyálmirigynek közömbösíteni kell, az csak így juthat a vékonybélbe. A belek ugyanis kilyukadnának a gyomorsavtól. Dehidratált (vízhiányos) állapotban testünk minden szervétől ilyenkor az agy elvonja a vizet. A hasnyálmirigy nem termel inzulint. Ha ez rendszeresen előfordul, lelassul és leállhat az inzulin kiválasztása és kialakul a cukorbetegség.

Evés közben, vagy utána inni azért nem tanácsos, mert egyfelől a gyomorsavat felhígítjuk, másfelől az emésztés energetikailag is egy tűz, amelyet eloltunk. Ezzel rossz, lassú emésztést, kínlódást okozunk magunknak. Ezt a hibát néha én is elkövetem. Túlsúlyosaknak, néhány étkezés helyett is ajánlható, vízivás.

Minden betegségre vonatkozik, hogy több vízzel a keringési rendszerekben a vér, a nyirok folyadék és a testnedvek felhígulnak és az áramlások, kedvezőbbek lesznek, kisebb az infarktus és az agyi katasztrófa lehetősége. A hígabb vér, a hajszálerek lelassult, vagy leállt keringését felgyorsítja, a hideg, rossz oxigén ellátású végtagok gyógyulási folyamata beindul. A pangó nedvek a test szöveteiben megmozdulnak, és a méregtelenítésük fokozódik. Vízhiány esetén az erek összehúzódnak és a kellő keringés, csak magasabb vérnyomással tudja a testünk fenntartani.
Nyilván való, hogy a hígabb vérrel, minden szervünk vérellátása javult és a méreganyagokat sikerül kitakarítani. A sűrű vízhiányos vérben, az amúgy szükséges koleszterin könnyen lerakódik, szűkületeket okoz, amely a magas vérnyomáshoz vezet. A reiki segítségével feltölthető a víz energiával, ami gyógyít és méregtelenít. Hozzá kell szokni, eleinte sokat fogsz pisilni.

A csontok csuklóiban lévő ízületi porcok sok vizet tartalmaznak, amelyek kenik a súrlódó felületeket. A vízhiányos porc, csiszolási károsodásokat szenved, a pusztulás meghaladja a sejtek újratermelődését. A lekopott porc folyamatosan helyreállítható a szabályozott vízfogyasztással, gyógytornával. Például nyaki fájdalmak esetén nyaki nyújtással, körzéssel, amely a vizet bepumpálja a porcok közötti területre, vissza lehet fordítani. A gerincízületek, csigolyaközi ízületek porckorongja a felsőtest súlyát tartja, támasztja, amelynek a 75%-a víz. Javasolt a gerinctorna rendszeres gyakorlatsora. Asztma (és allergia, amely sok esetben az asztma előszobája), jelzi, hogy a testnek megnövekedett hisztamin termeléshez kellett folyamodnia és a hörgő izmok összehúzódnak. Ez azért történik, hogy a vízveszteség a tüdőben lecsökkenjen. Növeljük meg a vízfogyasztást (a narancslé és más magas kálium tartalmú táplálék nem ajánlott, mert növelheti a hisztamin termelést). Ezen kívül a só természetes antihisztamin. Ha sótlanul étkezünk, sóhiány lép fel. A tüdőnek vízre van szüksége, hogy a cserélődő levegő mellett a belső felületét nedvesen tudja tartani. Vízhiányos állapotban nyálkatermeléssel védi magát a kiszáradástól. A folyamatosan termelődő nyálka gátolja a légzést és kialakul az asztma. A só meglágyítja, oldja a nyálkát, amely így eltávozhat. Ez a magyarázata, hogy a só barlangokban alkalmazott kúra, asztmát gyógyító hatásának. Vízfogyasztás után, a megnyálazott ujjunkat sóhoz érintsük, majd nyaljuk le. Az agyunkkal elhitettük, hogy sok só érkezett, ezután az elkezdi lazítani a hörgőket.

Az emésztő rendszer betegségei: az emésztő rendszer és főleg az azt bevonó rétegek sok vizet tartalmaznak. A vízhiány esetén a gyomorfal bevonata nem tud kellő védelmet nyújtani a savtartalom ellen és kialakulnak a gyulladások, fekélyek, daganatok. A bélrendszerben is a vízhiány a felelős a krónikus gyulladások kialakulásának. A vastagbél tartalomból vízhiány esetén túl sok vizet szív vissza a szervezet, székrekedés alakul ki, amikor a rothadó anyagokból a méreganyagok is felszívódnak.

Az alkohol és koffein, befolyásolja az agy alapi mirigyet, (amely a belső elválasztású mirigyeket irányítja) felborul a kontrol a vízszabályozás felett és vízhiány lép fel. Tehát a vízivás semmiképpen nem helyettesíthető alkohollal.

Természetesen sem a vízfogyasztással, de főképpen a só fogyasztásával, nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, (lásd vizelet színe).

Milyen vizet igyunk? Sajnos a csapvizeinkben sok megterhelő anyagok találhatók, Pl. mérgek, hormonok, nehéz és könnyű fémek. Például az alumínium (a csapvízen kívül, a dezodorokban, ételes és italos dobozokban, kősóban, savlekötőkben stb.) felelős az Alzheimer kór és szerintem minden neurotikus betegség kialakulásában. A fordított ozmózissal tisztított víz nagyon kevés ásványi anyagot tartalmaz, a NASA fejlesztette ki, de ennek is vannak ellenzői, mi ilyen vizet iszunk és főzünk vele. A palackos vizek közül az alacsony ásványi anyagokat kellene választani.

Egy apróság: az ember, ha például 70 évet él és napi egy palack vizet számítunk, mintegy 25000 palackkal fogyaszt el. Ez 100.-forintal számítva 2.5 millió forint, a palack nyersolajból készül és jó esetben, újra hasznosítják. Ez esetben csak ittál és nem főztél vele.

Forrás: Dr F. Batmanghelidj orvost, Iránban halálra ítélték, de nem végezték ki, mert a rabtársait kiválóan gyógyította, csupán a vízkúrákkal. Más gyógyszer ugyanis nem állt rendelkezésre. Később kiszabadult és írt egy kitűnő könyvet, amely magyarul is megjelent, a linkra kattintva letöltheted PDF formában. A címe:  A TESTED VÍZÉRT KIÁLT.  2  0  1  1