Víz melegítése napsugárral ingyenesen.

A fürdővíz melegítése napsugárral, régi törekvésünk. A képen látható megoldás lényege az, hogy a nyomás alatt lévő vizet a víztartályban a napsugarai felmelegítik. Ezután, a meleg vízzel zuhanyozhatunk, de a meleg vizet bevezethetjük a fürdőszobában lévő elektromos bojlerbe. Amennyiben a víz kellő hőmérsékletű, a bojler nem kapcsol be, ha nem elég meleg, akkor bekapcsol és rámelegít a vízre. Kora esti fürdésnél a külső tartályból a meleg víz a jól szigetelt bojlerbe kerül, amely megtartja annak a hőfokát.

Víz melegítése napsugárral

Az első megoldás 2000. évben, egy levitézlett villanybojler víz tartály  volt, amivel kevés a munka, mivel a bekötő csövek adottak, csak feketére kellett festeni, felrögzíteni és bekötni.  Meg kell jegyeznem, ez megoldás a jobb, mert a víz melegebb volt, mint a következő megoldásnak.

Mivel a bojlerbetét kilyukadt, következett a képen látható feketére festett saválló söröshordó, amelynek a vízbekötéseit hegesztett csonkokkal oldottam meg és arra csatlakoztattam a műanyag vízcsöveket. A meleg víz csöve, mindenképpen érjen fel a hordó belső tetejéig, ahogyan a bojlerben is van.

A következő lépés a víztartály ideiglenes beburkolása volt, egyszerű eszközökkel, amely a legfelső kiemelt képen látható. Bicikli kerekekkel és maradék kertészeti fóliával. Ez nagyon bevált, sok esetben nagyon meleg volt a víz. Már látszik, hogy cserélni kell a nejlont, és azt tervezem, hogy kap a tartály egy polikarbonát burkolatot.

Korábban volt egyszerű nyitott hordó, amelyet a slaggal töltöttem fel és a kertben zuhanyoztunk. Aminek hibája, hogy a víz ki van téve a baktériumoknak, főképpen a legionellának, ami légúti fertőzéseket okoz. A legfőbb tanácsom, hogy légy mindig kreatív, és találj ki jobb és még-jobb módszert. Megtekintheted és tanácsot tudunk adni, ha ellátogatsz a Dunavarsányi reiki klubnapra, amit minden szerdán 18 órától tartunk. Cím Dunavarsány Viola utca 28.