Kevesebb permetezés, ökogazdálkodás

Kertbarátoknak ajánlott, kipróbált lehetőség. Rovarölő szerekkel egyáltalán és gombaölő szerekkel kevesebb permetezés. Rezgőkörök növényekre és az EM-BIÓ alkalmazása.

Michel Moire francia radiesztéta tudománya, hogy növények részére rezgőköröket létesített. 1979-óta alkalmazzák sikerrel, a rézdróttal körültekert fák egészségesekké váltak, jobban teremtek és a betegnek fák, rendbejöttek. A 2-5mm vastagságú vörösréz huzal egyik végét legalább 30 cm mélyen a földbe szúrjuk, majd jobbra, a fa törzsére meneteket készítünk, felfelé haladva lazán, számítva a fa növekedésére és felfelé-kifelé egy antennát készítünk. A törzset körülvevő spirál mikró rezgést hoz létre, amely elriasztja a kártevőket. Kisebb növények részére vékonyabb 0.2-2 mm-es huzalt használhatunk.

Kevesebb permetezés

A drót vastagságát, a menetek távolságát, számát és az antenna irányát (fontos melyik égtáj felé mutat) radiesztéziás módszerrel állapíthatjuk meg, vagyis minden lépésünkről megkérdezzük az ingánkat. Ajánlatos másnap és harmadnap ellenőrző kérdéseket feltenni és ha szükséges korrigálni. A spirál felhelyezését virágzás után kell elvégezni, hogy a méhek munkáját ne akadályozzuk. Ha nincsen beporzás, termés sem várható. Ősszel a drótokat vegyük le a növényekről. Ha nem tudunk ingázni, tekerjük fel a drótot jobbra, több ág esetén több szállal kell indulni, vagy elosztó csokit használni. Az antenna Dunavarsányban mindig kelet felé nézzen, de a tapasztalat, hogy nem lehet elrontani.

Kedves kertbarátaim! Az eredményeimet szeretném megosztani. A 2009-es szezonban, időben lemosó és piros bimbós állapotban kombinált permetezést végeztem, majd a méhek elvonulása után, a fenti módszert valamennyi gyümölcsfán és szőlőn alkalmaztam. A képen egy körtefa látható. A három szál D=6 mm sodrott földelő kábel végét összeforrasztottam, cca. 30cm-re a földbe ástam, az elágazásig együtt feltekertem, majd az ágakon haladtam tovább. A sodrott huzal nem elég merev, ezért spárgával kellet rögzíteni. A többi fára, szigetelt 1.5, 2.5 és 4 kvadrátos szigetelt, elektromos vezetékeket tekertem fel, a legjobb tudásom szerint. Lehet egy vastagabb huzallal indulni és csokival, vagy összecsavarással, esetleg forrasztással kötéseket alkalmazni és haladni tovább az ágakon. Nem szükséges minden ágat betekerni, de a több jobb eredményt hoz. Ezután “Bordói lé + kén”,  ami biogazdálkodásban engedélyezett kétszer permeteztem a szőlőt, a gyümölcsfákat (többféle körte és őszibarack) semmivel. Az eredmények: a gyümölcsök kétszer, háromszor akkorák lettek, mint korábban és féregmentesek. Csekély mértékű gombás fertőzés jelentkezett a fákon, tehát egy- két gomba elleni permetezés kellett volna. A szőlő hibátlan lett a darazsak is csak kerülgették, bár csapdákat is kihelyeztem. Remélem, van közöttetek egy kertbarát, aki meg tudja mutatni az inga alapfogalmait, igen-nem szinten. Ha lesznek tapasztalatok, kérem, írjátok meg nekem. Terméketlen többéves szőlő sorok, amelyek káros földsugárzásokon vannak, termővé váltak a káros földsugárzások sugárzások elterelése után . Hasonló, a helyzet a hálószobákkal, ott az ember betegszik meg, de ez egy másik történet. A fentieket próbáljátok ki, és ha beválik, adjátok tovább.

Egy vicc: Lajos bácsi miért tekeri a villanydrótot a körtefára?

Azért fiam, hogy villanykörte teremjen.

A növényeink egészségesebbek lesznek, ha reiki energiával kezelt vízzel öntözzük azokat. Kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell permetezni azokat. Ha teszünk egy próbát, amit sokszor elvégeztünk a reiki gyakorlók és én is. Ültettünk két egyforma babot és azonos körülményeket teremtve. Egyiket reikis vízzel locsoltuk, amely kétszer akkorára fejlődött, mint kontroll növény. A gyógyító reikivel feltöltött víz készítéséről itt olvashatsz.     

E-mail-re szívesen válaszolok: reikiwagner@gmail.com